پورتال تفریحی و آموزشی شادکده

http://shadkade.ir/1392/10/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D9%84%D9%88%D8%AF-%DB%B3-%D8%AC%D9%84%D8%AF-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4-%D8%AE%DB%8C%D8%A7%D8%B7%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AF%D8%B1%D9%86/
230 بازدید

مهمترین روشهای شناسایی زعفران اصل از نوع تقلبی

عمده ترین موارد تقلب زعفران عبارتنداز رنگ کردن خامه با رنگ استخراج شده از کلاله،سنگین نمودن وزن زعفران با افزایش دادن میزان رطوبت و یا مخلوط کردن آن با بقایای گیاهی نظیر کلاله ذرت و گلبرگ های گلرنگ و همچنین گوشت رشته رشته شده و افزودن رنگ های مصنوعی.

شناسایی زعفران اصل از تقلبی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، تشخیص زعفران‌های اصلی از روی سرشاخه کلاله زعفران ساده‌ترین روش محسوب می‌شود چرا که سرشاخه‌های کلاله زعفران سه شاخه و قسمت بالای آن شیپوری بوده که هرچه پایین‌تر می‌آید باریکتر می‌شود ضمن اینکه دارای مقداری طعم تند است البته چنانچه زعفران‌ها پودرشده باشند تنها با دستگاه‌های آزمایشگاهی قابل تشخیص هستند.

رنگ کردن، سنگین نمودن، مخلوط کردن با کلاله ذرت و افزودن روغن از جمله شایع ترین روش های تولید تقلبی زعفران است.

یکی از راه‌های تقلب در زعفران این است که کلاله‌های آن را با نوعی چربی، شکر، نمک یا عسل آغشته می‌کنند و وزن آن را افزایش می‌دهند.

خطرناک ترین روش تقلب در زعفران استفاده از رنگ مصنوعی است؛ اگر رنگ‌های مصنوعی در زعفران به کار رفته باشد در آزمایشگاه قابل تشخیص است چرا که پایین بودن قدرت رنگ‌دهی آن نشان دهنده این تقلب خواهد بود.

این رنگ‌های مصنوعی برای سلامتی انسان بسیار خطرناک است و در واقع گل‌رنگ‌هایی که از مکه به عنوان زعفران و غالبا به شکل پودر به کشور وارد می‌شود از همین رنگ‌های خطرناک مصنوعی است.

طبیعی ترین روش‌ تقلب در زعفران استفاده از رنگ طبیعی این گیاه برای رنگ‌ کردن دیگر قسمت‌های سفید زعفران و مخلوط کردن آن با این محصول است، این روش محترمانه‌ترین روش تقلب است که متاسفانه بسیار رایج شده است.

متقلبان و عرضه کنندگان می‌توانند روی خالص بودن زعفران خود نیز قسم بخورند چرا که از هیچ چیز به غیر از زعفران در آن استفاده نکرد‌ه‌اند اما روش شناسایی در این نوع تقلب برای مصرف کنندگان بسیار سخت است.

روش های شناسایی زعفران اصلی خارج از آزمایشگاه

گرچه خالص بودن یا نبودن زعفران در آزمایشگاه‌ها به راحتی قابل شناسایی است اما تشخیص آن برای مصرف‌ کنندگان به راحتی ممکن نیست اما اگر کلاله‌های زعفران بسیار براق باشد باید به آن شک کرد و آن را به آزمایشگاه فرستاد یا در صورت مشاهده این ظاهر غیر طبیعی آن را بین انگشتان دست یا روی کاغذ له کرد تا دید ماده‌ خاصی از آن روی کاغذ نقش می‌بندد و کاغذ و انگشتان دست چرب می‌شود که در این صورت مشخص می‌شود زعفران به چربی خاصی آغشته شده تا وزنش بیشتر شود.

اگر تارهای زعفران را بین کاغذ کاهی بگذاریم و کمی فشار دهیم نباید لکه چربی باقی بگذارد اگر چنین باشد به احتمال قوی زعفران تقلبی است.

رنگ تارهای زعفران در بنزین نامحلول است یعنی اگر تار زعفران را در بنزین بیندازیم نباید بنزین را رنگین کند.

اگر چند تار زعفران را در یک لیوان آب جوش بیندازیم بعد از حدود ۵ دقیقه نباید رنگ تارهای آن سفید شود؛ اگر چنین شود زعفران تقلبی است.

رنگ؛ بو و مزه زعفران برای اهل شناخت آن محک قاطعی است. مزه زعفران اصلی کمی تلخ ولی مطبوع و بوی زعفران کمی تند است افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و… حرفه‌ای‌ترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمت‌های سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانه‌ترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف‌کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست.

شناسایی زعفران اصلی از روی ظاهر

شکل ظاهری زعفران یکی از روش‌های شناسایی خالص بودن آن است ظاهر این محصول شبیه میخک است؛ به گونه‌ای که پایین گیاه میله‌ای و انتهای آن دندانه‌دار، پهن و قیچی شکل است.

همچنین رنگ زعفران باید قرمز تند باشد نه روشن و شکل کلاله‌های آن نیز نباید براق باشد.

 سالانه حدود ۳۰۰ تن زعفران در جهان تولید می‌شود که ایران با تولید بیش از ۲۵۰ تن نخستین تولیدکننده این محصول است و بیش از ۹۰ درصد زعفران جهان را تامین می کند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
balatarin cloob Donbaler viwio Donbaleh Twitter Facebook Google Buzz Google Bookmarks Digg yahoo Technorati delicious

فرستادن دیدگاه


تازه ترین ها

الگوی یقه زمستانه ،یقه شکاری

الگوی یقه زمستانه ،یقه شکاری

آذر ۱۸ام, ۱۳۹۶

با فرا رسیدن فصل زمستان ونیاز ما به لباس های گرم در این پست با یک الگوی ویژه زمستان با سایت بانوآنلا[...]

مدل لباس و ژاکت بافتنی طرحدار زنانه

مدل لباس و ژاکت بافتنی طرحدار زنانه

آذر ۱۶ام, ۱۳۹۶

جدیدترین مدل های بافتنی بانوانامروزه بقدری مهارت بافتنی زیاده شده که همه جور مدل لباس و ژاکتی با هر [...]

آموزش بافت عروسک بافتنی(خرس)

آموزش بافت عروسک بافتنی(خرس)

آذر ۱۳ام, ۱۳۹۶

آموزش بافت قدم به قدم عروسک بافتنی در ادامه مطلبرنگ1= نخ رنگ بدنرنگ2= نخ رنگ دست و پاشماره میل قلاب [...]

آموزش دوخت رومیزی نمدی طرح گل

آموزش دوخت رومیزی نمدی طرح گل

آذر ۹ام, ۱۳۹۶

قبلا کتاب آموزش دوخت رومیزی های نمدی رو براتون آماده کرده بودیم که با استقبال زیادی روبرو شد تصمیم گ[...]

آموزش بافت دستکش ساده

آموزش بافت دستکش ساده

آذر ۷ام, ۱۳۹۶

برای مشاهده آموزش دستکش بافتنی به ادامه مطلب مراجعه نمایید.مواد لازم :کاموا / شماره 4 یک کلاف صد گرم[...]

دانلود کتاب پخت انواع خورش ایرانی

دانلود کتاب پخت انواع خورش ایرانی

آبان ۲۷ام, ۱۳۹۶

توضیحات :  در آشپزی ایرانی خورش کاربرد فراوان دارد و معمولاً خورش با نان یا برنج ساده، که ممکن است ب[...]

طرز تهیه کباب تابه ای مخصوص

طرز تهیه کباب تابه ای مخصوص

آبان ۲۳ام, ۱۳۹۶

طرز تهیه کباب تابه ای مخصوص در ادامه مطلبمواد لازم:گوشت چرخ کرده( گوساله)   نیم کیلوپیاز   دو عددتخم[...]

آموزش بافت کلاه کودک

آموزش بافت کلاه کودک

آبان ۲۳ام, ۱۳۹۶

با توجه به فراسیدن به سرما , توجه مادران عزیز به بافت کلاه یا شال گردن برای دلبندان خود دوچندان میشو[...]

دسته‌ها